Logo ExSu

   

Een accijnsinrichting is een machtiging waarin kan vergund worden dat nationale accijnsproducten onder de schorsingsregeling mogen geproduceerd, verwerkt, ontvangen, voorhanden gehouden en/of verzonden worden. De productie en de verwerking onder de schorsingsregeling van accijnsproducten moet verplicht gebeuren in een accijnsinrichting. Verzenden onder de schorsingsregeling kan alleen vanuit een accijnsinrichting.

In Belgie zijn de nationale accijnsproducten: alcoholvrije dranken en koffie.

De accijnsproducten die gedurende een week uit de accijnsinrichting werden uitgeslagen, moeten ten laatste de donderdag van de daarop volgende week worden aangegeven met een aangifte ten verbruik.

Een accijnsinrichting kan accijnsgoederen ontvangen van uit een andere lidstaat of vanuit een andere accijnsinrichting in Belgie.

Voor een machtiging accijnsinrichting moet een doorlopende borgtocht worden gesteld bij het enig kantoor van de administratie der douane en accijnzen.

De aflevering van een machtiging accijnsinrichting gebeurt door de centrale administratie of de gewestelijke directie van de administratie der douane en accijnzen. De aflevering wordt afhankelijk gesteld van het met succes doorlopen van een voorafgaande audit.

 

 

 

 

 

disclaimer | copyright | voorwaarden | over ons | sitemap